• Titofstraat 19 -1562 BK Krommenie.
  • 06-11372788
    075-6229340
banner-contact

De verwarring

Het is als motorinstructeur belangrijk dat je op tijd de juiste instructie geeft zodat de kandidaten de tijd hebben om een plan te maken en de opdracht uit te voeren. Wanneer een van de kandidaten dan iets onverwachts doet is …
Lees Verder

Toeval?

Zo’n 3 weken geleden werd Jill van haar motor af gereden bij het Prins Bernhardplein. Jill trok per ongeluk in haar 2e versnelling op bij het verkeerslicht waarna prompt haar motor uitviel. De auto achter haar remde te laat waardoor …
Lees Verder

Placemat

Zo’n 3 jaar geleden werd ik gebeld door een reclamebureau uit het noorden van het land. Dat ze in het noorden zaten kon ik mooi horen aan het accent, Gronings dit keer. De dame vertelde mij dat ze bedrijven zochten …
Lees Verder

Verjaardagsles

Jarige Job Nog niet zo lang geleden lag er een weekje sneeuw in Haarlem waardoor ik mijn motorwerk niet kon uitvoeren. Bij de planning zaten ze omhoog met een auto intest en voorzichtig werd geinformeerd of ik misschien eh eh…. …
Lees Verder

Voorrijden

Voorrijden Het was zo’n 2,5 jaar geleden toen ik het volgende meemaakte. Ik ga altijd voorrijden met kandidaten vóór een examen om nog even warm te draaien en de laatste aanwijzingen te geven. Zo ook met Nicky en een andere …
Lees Verder

Oor verstopt

Veel kandidaten hebben nog wel eens een probleem met hun oortje. Of ze krijgen hem niet over hun grote oor , of hij doet zo een pijn (meestal mannen die dat zeggen). Zo ook Wilbur , die had er echt …
Lees Verder

Hondenpoep

Op een van mijn lesdagen stond ik in de buurt van het Provinciehuis in Haarlem een les te bespreken. Aan de zijkant van het park , ik zal er met velen van jullie hebben gestaan. Hoezo heb ik afwisselend werk …
Lees Verder

Duim omhoog!!

  Duim omhoog Het is al weer een tijdje geleden dat ik Feeke op les had. Iemand die vanuit West-Friesland  naar Haarlem kwam omdat daar “zo goed wordt les gegeven ” , dit zijn dus niet mijn woorden beste lezers. Nou …
Lees Verder

Spannend beroep

Als motorrijinstructeur maak je natuurlijk de mooiste dingen mee waarvan jullie er inmiddels al een paar hebben kunnen lezen. Dat het beroep ook gevaarlijk is ben ik me altijd van bewust maar afgelopen week had ik wel een héél vervelende …
Lees Verder

Trouwen

Afgelopen zomer werd ik gebeld door een Surinaamse dame die vroeg hoe hoog mijn motoren waren. Na mijn antwoord dat dat varieert van boekenplank niveau tot grote mensen motor wou ze komen kijken voor een proefles. Ze vertelde door de telefoon …
Lees Verder

Winter

Het is voor motorrijders in de winter altijd bikkelen, zo ook voor motorleerlingen. Het zal zo een 3 winters geleden zijn dat ik Melanie op les had. Een gezellige lachebek die altijd zin had om te lessen. Ze was denk …
Lees Verder

Radiografisch

Voordat ik mijn eigen rijschool begon ben ik een aantal jaren werkzaam geweest bij een grote rijschool in de regio Haarlem. In die periode stond ik op een bepaald moment op het sluizencomplex in Ymuiden even een les te bespreken. Eén van …
Lees Verder

Marken

Het was tegen 1 uur op een doordeweekse middag en ik zat wat ongeduldig op 2 binken te wachten die uit Marken moesten komen. Het waren vrienden van elkaar en ze kwamen altijd gezamenlijk naar de les. Toen ik door …
Lees Verder