Het is voor motorrijders in de winter altijd bikkelen, zo ook voor motorleerlingen. Het zal zo een 3 winters geleden zijn dat ik Melanie op les had. Een gezellige lachebek die altijd zin had om te lessen. Ze was denk ik 165 cm groot maar in elke cm zat karakter opgesloten.

Het liep tegen eind november en Melanie stond voor de eerste donderdag in december voor het examen. De zaterdag daarvoor gingen we rijden van 10 tot 12 uur bij een temperatuur van -5, kraakhelder maar met een snijdende wind. Maar ja, we moesten op pad want donderdag was het examen en er moest nog wat geoefend. Voordat we goed en wel Velserbroek uit waren, waren de voeten al eerstegraads verbrand. Toch, met om de 25 min in een warme ruimte bijkomen, wisten we de les te voltooien. En neem van mij aan dat je bij benzinestations bekijks hebt want je ziet verder geen motorrijder of lesser buiten.

Maar toen; dikke pech want die week begon het te sneeuwen dus examen uitgesteld. 
Examen 2 weken later ingepland en die zaterdag weer gelest en prompt op woensdag wéér sneeuw.

En Melanie maar lessen kopen en nooit op examen kunnen. Inmiddels had ik het examen boeken zelf even overgenomen ivm vakanties of zo dus we mikten weer op de week daarna. Die zaterdag…… je gelooft het bijna niet; – 11 graden en windje 5. Eigenlijk niet verantwoord. Ik ben tijdens die les ook over Zaandijk gereden om met Melanie bij Sonja een grote uitsmijter te eten. Wat een karakter zeg die Melanie.

Gelukkig werd het die week mooi weer en stond ze donderdag klaar om eindelijk examen te mogen doen, het was inmiddels de 3e week januari.
We stonden al bepakt en gehelmd maar ik kon nergens die examenaanvraag vinden.  Tot het me ineens te binnen schoot dat ik de examens aan zou vragen…. en dat ##@%%$## had ik VERGETEN !!!

Melanie zat binnen op me te wachten en de bedrijfsleidster bood nog aan dat zij het slechte nieuws zou vertellen maar dat wou ik niet. O o wat liep ik met lood in de schoenen naar Melanie toe. Nou ze was uiteraard teleurgesteld dat ze geen examen kon doen maar nam het mij niet zo héél erg kwalijk, wel balen want het was mooi weer en het kostte ook weer een vrije dag en de volgende week moest je maar weer afwachten.

Gelukkig was het de eerste week februari ook mooi weer en slaagde ze in 1 keer bij een tempratuur van 10 graden boven nul. Ze wou geloof ik bijna in haar t-shirt zo warm vond ze het. 🙂

Ze schijnt tegenwoordig op een Hurricane rond te rijden en dat verbaast me niets.