Zo’n 3 weken geleden werd Jill van haar motor af gereden bij het Prins Bernhardplein.
Jill trok per ongeluk in haar 2e versnelling op bij het verkeerslicht waarna prompt haar motor uitviel. De auto achter haar remde te laat waardoor hij tegen de motor aanreed. Gelukkig mankeerde Jill niks maar de eerste reactie van de automobilist verbaasde mij,” ik ga helemaal niks invullen want wie zegt dat het mijn fout is”. Tja, wat moet je daar nou mee. De man had zijn auto op een compleet andere plek neergezet dan waar wij waren gaan staan, namelijk bij de branweerkazerne. Met aan de ene kant een trillende geschrokken Jill en tegenover mij een bestuurder die niet mee wilde werken besloot ik zijn mob nr te noteren en een foto van zijn rijbewijs te maken. Daarna ging de man er met spoed vandoor, hij moest zijn zoon ergens ophalen. De 2 leerlingen en ik hebben toen zo goed en zo kwaad als het kon de motor weer rijdbaar gemaakt met wat Duck tape en schroefjes. Toen ik de volgende dag gegevens doorgaf aan mijn verzekering bleek het tel nr niet te kloppen en de verzekeraar zag geen kans om verdere gegevens van de man te achterhalen ivm de wet op de privacy. Dat is dus mooi balen want de schade was pittig.

Speuren op internet

Een weekje later spreek ik een rijschoolhouder die ik vertel over het incident. De man werd plaatsvervangend boos over dit onrecht en zei dat HIJ wel even op internet ging speuren. En wat denkt u? Binnen 20 minuten krijg ik de naam en adres toegestuurd van de automobilist. Deze rijinstructeur kan ze bij de verzekering nog wat leren haha. Uiteraard heb ik op dit adres aangebeld waar men wel even schrok. Volgens de heer in kwestie had ik zijn tel nr verkeerd opgeschreven, tja… zou kunnen.

Pakketje afgeven

Gelukkig hebben we toen wel alle gegevens keurig kunnen invullen en ondertekenen waarna ik dit kant en klaar pakketje bij de verzekering kon afgeven. Eind goed al goed denk ik dan maar.