• Titofstraat 19 -1562 BK Krommenie.
  • 06-11372788
    075-6229340

Motorrijlessen of de intake- motor proefles

Tijdens de intake- of motor proefles proberen we een inschatting te maken van het aantal uren dat u nodig zult hebben op weg naar het examen.

Tijdens de intake- motor proefles krijgt de motorinstructeur een objectief beeld van uw aanleg en vaardigheden, zodat er ook een goed beeld ontstaat wat de eventuele kosten van de gehele opleiding zullen zijn. De intake motor proefles  duurt 90 minuten en ziet er als volgt uit: oriëntatie gesprek over uw ervaring en motivatie, uitleg over wat waar zit op de motorfiets, een aantal keren wegrijden en stoppen, dan op een rustig weggedeelte wat versnelling gebruik en dan eventueel al de eerste kleine oefeningen met pylonen. Daarna terug naar de rijschool voor de evaluatie van uw optreden.

De kosten van deze motor intake (proefles) zijn € 50,- vooraf te betalen.

Meteen motorrijlessen of een motor proefles bespreken? Neem dan nu contact met rijschool Dutch 06-11372788 op of klik op de button.

Proefles

Hoe ziet de proefles eruit?

De motorrijlessen hebben uiteraard een opbouw die past bij uw ervaring van dat moment. In eerste instantie zullen we ons concentreren op de eerste vaardigheden die je als motorrijder nou eenmaal moet hebben. Denk hierbij maar aan het op- en terugschakelen, langzaam rijden, bochten leren doorsturen etc. Deze eerste vaardigheden doen we op een rustige parkeerplaats gevolgd door een stukje rijden op de rustige openbare weg. Deze afwisseling wordt over het algemeen als prettig ervaren om niet in “hetzelfde” te blijven hangen. Zowel voor als na de les worden de lesresultaten besproken en op een instructiekaart bijgehouden.

Startadres voor de motorrijlessen is Titofstraat 19 1562 BK Krommenie.

Motor proefles aanvragen

Wanneer mag het?

17

Rijbewijs A1

Vanaf 17 jaar mag je beginnen met motorrijlessen vanaf 18 jaar vinden de examens plaats. Dit motorrijbewijs is geldig tot 11 kW (125cc) en kan op zijn vroegst verzwaard worden op je 20e jaar. Je kunt er natuurlijk ook zonder wijziging mee blijven motorrijden. Examen is theorie en praktijkexamens.
20

Rijbewijs A2

Dit motorrijbewijs volgt op A1 en kunt u op zijn vroegst op uw 20e halen , dit betreft het motorrijbewijs tot 35 kW. Met dit motorrijbewijs mag u na 2 jaar op gaan voor het motorrijbewijs A. Examen is alleen praktijkexamen. Vanaf de leeftijd van 20 jaar kan direct ingestroomd worden voor het A2 rijbewijs. Examen is dan theorie en praktijkexamens (35KW). Deze regeling is ingegaan op 01-01-2014.
21

Rijbewijs A-code 80

Vanaf 21 jaar mag je aan het verkeer deelnemen met een code 80 motorrijbewijs. Wanneer je 20 jaar bent mag je daar al mee beginnen. Het bijzondere verrichtingen examen zal dan moeten plaatsvinden na de 21e verjaardag. Na het behalen van het CBR examen verkeer mag de kandidaat de eerste 2 jaar alleen op 35 kW motoren rijden, , daarna gaat het automatisch over naar een A onbeperkt motorrijbewijs.
22

Rijbewijs A

Vanaf 22 jaar mag u examen doen voor het “A onbeperkte rijbewijs”, dit kan alleen wanneer u in het bezit bent van A2. Examen is alleen praktijkexamen.
24

Rijbewijs A

Vanaf 24 jaar mag u zonder eerder gehaald motorrijbewijs gelijk op voor de “A onbeperkt”. Examen is theorie en praktijkexamens.

Bekijk onze tarieven

Tarieven motorrijlessen

Motor Theorieboeken

De theoriesets kunt u bij de rijschool Dutch aanschaffen om dan d.m.v. thuisstudie het examen voor te bereiden. Uiteraard staat het u vrij om mij daar vragen over te stellen tijdens de motorrijles. Graag zelfs, het vergroot de kans op succes.

Motorkleiding en schoenen

Motorkleding is bij de rijschool aanwezig, u zult zelf echter voor hoog schoeisel moeten zorgen (de enkel bedekkend).