Het is als motorinstructeur belangrijk dat je op tijd de juiste instructie geeft zodat de kandidaten de tijd hebben om een plan te maken en de opdracht uit te voeren. Wanneer een van de kandidaten dan iets onverwachts doet is het zaak dat je snel anticipeert voordat ze buiten het bereik van je porto’s zijn.
Zo reed ik vanuit Zaandam over de provinciale weg richting Zaandijk, toen ik voorbij station Koog Bloemwijk was gaf ik de opdracht “we gaan de eerste rechts af”. De bedoeling was dat we bij de AH- XL zouden uitkomen.

Michael reed voorop en kwam niet uit deze regio maar uit Haarlem, dus hij was hier niet heel bekend. En het was ook nog eens donker zo rond 8 uur in de avond. Michel, die 2e reed kwam wel uit de Zaanstreek. Zo kon het gebeuren dat Michael de eerste straat over het hoofd zag en de volgende pakte. Dit was dus de oprit de A8 op richting Amsterdam!!
Michel was intussen al rechtsaf aan het slaan dus ik moest snel orde scheppen in deze chaos. Ik riep dan ook “Michael omkeren ( ik bedoelde Michel) we gaan wel achter ‘m aan”. Michel begreep mij gelijk en keerde om, maar Michael hoorde ook zijn naam……..

En wat ik niet voor mogelijk had gehouden gebeurde toch!? Net toen we ook naar boven wilde rijden kwam Michael op de oprit weer naar beneden rijden. Hij was op de snelweg gekeerd want ik zei omkeren”.
Nou ik kan jullie vertellen dat ik bijna een hartstuip kreeg van deze actie en het ook niet aan had zien komen. Dit leermoment drukte mij nog eens met mijn neus op de feiten. Geen namen door elkaar halen en beseffen hoe dingen kunnen worden opgevat.