Ik kwam eens met mijn kandidaten terug van examens en iedereen (4 pers) was geslaagd die dag. Nou dan voel je je goed als instructeur, dat kan ik jullie verzekeren.
Toen ik langs de receptie van de rijschool liep hoorde ik wel een hoop gemopper en ving een flard op “…. ik zou naar de bus worden gebracht!!” Toen ik dat hoorde draaide ik op mijn hakken om en ging naast haar staan, mijn helm nog op. Ik vroeg haar of ze wel eens op een motor had gezeten. De vrouw van half in de 50 keek me verbaasd aan en pruttelde een ontkenning. Ze had inderdaad nog nooit op een motor gezeten. En toen ik haar vroeg of ze zin had in een klein stukje op de motor begon ze langzaam te grijnzen. Wat is dat toch mooi wanneer je mensen uit het negatieve kan halen. Ik had geen les meer dus dat was ook geen probleem.
De dame raakte helemaal opgewonden bij het idee dat ze binnen 10 min op een motor zou zitten. Nadat we op ons gemak een helm en jas + handschoenen hadden uitgezocht liepen we naar de motor. En toen ik voorstelde even een foto te maken met haar toestel viel ze zowat in katzwijm.
Met korte gilletjes (van haar) verlieten we de parkeerplaats en reed ik expres de verkeerde kant op. Nadat ik had uitgelegd dat de bestuurder van een motor ook moet kunnen doorademen verlichtte ze de greep om mijn borst iets. Na een paar in- en uitvoegbochten stopte ik met een halve draai voor de ingang van de bushalte en nam haar spullen weer in ontvangst. Ik zag dat haar mascara niet op snelheden van 120 km/u had gerekend, het liep van haar ooghoeken naar haar oren.
Aan haar kleur en de blik in haar ogen kon ik afleiden dat het positieve gevoel was behouden. Weer een motorliefhebber erbij.

Later hoorde ik dat ze een mailtje naar de rijschool had gestuurd dat ze toch doorging met haar rijopleiding voor de automaat!! En die had ze die middag opgezegd, toch weer een klant behouden.

Ik ben haar nog een paar keer tegengekomen op de rijschool en we schoten steeds weer in de lach wanneer we elkaar zagen. Inmiddels geslaagd op de automaat en wie weet ooit…. op de motor bij rijschool Dutch ;).