Zondag 24 juni 2012 – Dutch Training Day met Dennis, Alma en Angelique

~ Door Alma Tol ~

Terwijl ik dit schrijf is het ‘The Day After’ de DTD.

De beslissing om mee te doen aan een DTD heeft wel even geduurd, het is nu ongeveer een jaar geleden dat ik mijn AVB heb gehaald en dat was voor mij op zijn zachtst gezegd behoorlijk grensverleggend. Het idée dat ik weer achtjes moest draaien en straatjes keren lachte mij eigenlijk niet toe. Aan de andere kant moet ik tijdens een tourtje ook wel eens noodgedwongen een straatje keren en dan lukt het ook gewoon.

Met deze wetenschap en vol goede moed toch naar de DTD.. Het weer zat niet erg mee, het was de slechtste dag van de hele zomer, plensregen en zelfs een hagelbui!
We begonnen, tijdens een stortbui, met… ja hoor daar kwam het…het oefenen van een halve draai. Bij het zien van de pilonnen komt accuut mijn “oefenterreintrauma” weer boven en de combinatie regenoverall/lesmotor maakte het niet beter.

Mede DTD-ster Angelique zag mijn weerstand en dacht: ‘OMG, dit wordt een lange dag’ en Werner haalde alles uit de kast om mij hier doorheen te coachen.

Moed verzameld, aangemoedigd; die verschrikkelijke regenoverall een zwiep gegeven en op mijn eigen fijne fiets een tweede poging gedaan en toen ging het gewoon. Ik blij en Werner blij want die dacht dat ik naar huis ging toen ik die overall uit deed en Knabbel wanhopig aan de kant zette.

Daarna kon de dag niet meer stuk eigenlijk, over allerlei obstakels heengereden en bijna alle motorgymnastiekoefeningen mee gedaan. Ik dacht van te voren dat ik de Amazonezit echt níet zou doen maar uiteindelijk deed ik het toch. Gaaf wel!

Voordat we gingen lunchen konden we op de rijschool ons druipnatte pak nog even omwisselen, heerlijk!

De lunch was lekker en gezellig, Werner zwaaide naar de serveerster om te bestellen, zij zwaaide vrolijk terug want ze dacht dat ze sjans had. Zodoende duurde het lang eer we iets te eten kregen 🙂 .

Dennis, de andere DTD-er, mag ook wel even genoemd worden, aardige knul, hij deed de bijzondere verrichtingen moeiteloos en ondanks dat hij tot op zijn slip aan toe nat was bleef hij vrolijk en gezellig. En met Angelique was het ook top, zij is echt een stoere BikerBabe.

Aan het eind van de dag kregen we behalve een certificaat ook nog thee en borrelnootjes. De pakken, schoenen en handschoenen werden voorzien van dry-bags. Handige zakjes met een soort klei er in wat ervoor zorgt dat alles weer snel droogt en dat was wel nodig na zo’n dag.

Het was een natte en leuke leerzame dag met geweldige mensen, Angelique, Dennis en Werner, bedankt!

 

vlnr: Alma, Angelique, Dennis

~ Door de ogen van de instructeur ~

Deze 3 stoere deelnemers verdienen wel een ereplaatsje!! We begonnen met de DTD aan de koffietafel om eens een aantal technische onderdelen te bespreken. Daar bleek dat dat niet altijd een overbodige luxe is, gelukkig maar. Vragen over banden en aandrijving konden naar ieders tevredenheid besproken worden. 
 
Toen allemaal vol goede moed op pad al zonk sommigen de moed in de schoenen bij het “straatje keren”, maar mooi dat iedereen dat toch voor elkaar wist te boksen. Dit werd gevolgd door lange slalom – slalom met ingebouwde remming en weer optrekken – remoefeningen + remmen met passagier – langzame slalom met scherpe draai en rijdend kegels oppikken. Toen nog de motorgymnastiek waar de deelnemers zichzelf weer eens verrasten door heel veel na te doen wat ik deed. Ik vind het steeds weer mooi om te zien wat mensen durven.
De ochtend hebben we afgesloten met het “obstakelrijden”.
 
Na een lekkere lunch gingen we de snelweg op en dwars door Amsterdam (Keizersgracht – Haarlemmerdijk – Raadhuisstraat etc etc) door de IJ-tunnel weer naar buiten. Veel verkeer zoals trams en toeringcars moeten ontwijken, was een goede leerlocatie :). Bij Durgerdam en Marken nog weer de bochten herhaald om rond 5 uur weer in Zaandijk te stoppen. We waren alle 4 voldaan over de dag en met een kop thee en nootjes hebben we de dag nog even doorgenomen. Uiteindelijk ging iedereen met een certificaat de deur uit en was (en ben) ik een gelukkig mens.
Tot de volgende DTD !!
 
 
Alma
 
Angelique
 
Dennis