Wat een gave dag!

Het begon al met heel mooi weer en een paar fijne enthousiaste motorvrienden die allemaal met hetzelfde doel aan deze DTD dag begonnen.

Zoals ik het ervaren heb was het een dag om door training in een hele leuke ontspannen sfeer, een duidelijk betere controle over je motor te krijgen dan voor deze dag.

Ik denk dat iedereen zich wel eens afvraagt: “Kan ik dat wel of niet met mijn motor doen?” Het blijft tenslotte vreemd om op zoveel paardenkrachten te zitten en niet het gevoel te hebben dat je de teugels zelf goed in de hand hebt. Het blijft een brok machine die soms lastig te “mennen” is, als je niet de juiste techniek gebruikt.

Daar is eigenlijk het DTD concept op gebaseerd. Het leren van de juiste technieken om al die paarden te beheersen.

Deze dag was dan ook voor mij een zeer waardevolle toevoeging van kennis en technieken die ik zeker zal proberen te gaan toepassen omdat dit zal bijdragen tot nog meer plezier in het motorrijden. Daar gaat het tenslotte toch om, genieten van het rijden op je motor, met de wetenschap dat je kennis hebt opgedaan van iemand met zeer veel ervaring, en die kennis kan gebruiken in de wat moeilijkere momenten.

We zullen allemaal moeten blijven opletten op de weg, maar deze DTD heeft voor mij HET verschil gemaakt WAAR ik op moet letten, en vooral hoe ik er op let dat ik de situaties in het verkeer al kan voorzien, voordat zij zich aandienen. Dat is voor mij de doorslag geweest om een DTD dag te volgen.

We hebben flink geoefend met het gebruik van de oranje pylonen. Als het nu eens mensen zijn in plaats van oranje obstakels….. Ontwijken,  uitwijken, op de juiste manier remmen kan in dat geval een boel verschil maken !

Ben blij dat we deze dag hebben kunnen doen, omdat het voor mij een leerzame dag is geweest. Heel erg bedankt Werner voor jouw inzet, kennis en ervaringen, die met ons hebt willen delen…..

Vriendelijke groet, Henny Bik uit Haarlem