• Titofstraat 19 -1562 BK Krommenie.
  • 06-11372788
    075-6229340

Rijlessen volgen bij Auto en Motor Rijschool Dutch

De rijlessen Auto of Motor hebben een opbouw die past bij de ervaring en inzicht van de kandidaat.

In eerste instantie zullen we tijdens de rijlessen ons concentreren op de eerste vaardigheden waar je als auto of motor bestuurder over moet beschikken. Denk hierbij maar aan het op- en terugschakelen, langzaam rijden, bochten leren doorsturen, scannen van ander verkeer, gevaarsetting etc. Deze eerste vaardigheden doen we op een rustige plaats of terrein gevolgd door een stukje rijden op de rustige openbare weg. Deze afwisseling wordt over het algemeen als prettig ervaren om niet in “hetzelfde” te blijven hangen.

Faalangstles

De faalangstles is voornamelijk bedoeld voor mensen die na een slechte ervaring(en) toch weer graag de weg op willen.

Deze les is in principe 1 op 1 mits de kandidaat zelf aangeeft een andere persoon naast zich te willen hebben. Tijdens de intake zal ook gesproken worden over de aanleiding van de huidige faalangst (als dit al is te traceren) en naar de opties om in het vervolg misschien niet meer in vergelijkbare situaties terecht te komen. Een stukje gevaarherkenning zal hier zeker aan mee helpen.

Mocht de faalangst vanuit een andere hoek worden aangewakkerd zal ook deze kant uiteraard worden belicht.

Vragen? Bel dan met: 06-11372788 of 075-6229340

2 tTodrive

Met 2toDrive kun je vanaf 17 jaar je rijbewijs examen afleggen en onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen.
Om in aanmerking te komen voor 2toDrive dienen er een aantal stappen genomen te worden.

STAP 1.

Wat is 2 todrive?

Met 2toDrive kun je vervroegd je rijbewijs halen en onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Kort gezegd je kunt eerder met Rijlessen beginnen, Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach.

STAP 2.

Start met je theorie-examen

Ben jij 16 jaar en ouder? Dan kun je het theorie-examen afleggen. Dit betekent dat jij deze toets dus al mag maken voordat je begint met rijlessen.

STAP 3.

Met Rijlessen beginnen

Vanaf 16.5 jaar mag je rijlessen gaan volgen.

STAP 4.

Kies je coaches

Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach.
De keuze voor wie jou straks gaat begeleiden ligt bij jou. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet mag coach worden. Dit kan dus bijvoorbeeld een familielid, vriend of bekende zijn. In totaal mag je minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen.

STAP 5.

Je coaches moeten zich aanmelden

Een coach helpt en adviseert jou tijdens het autorijden. Hij zit naast jou in de auto maar bestuurt de auto zelf niet.

STAP 6.

Begeleiderspas aanvragen

Je vraagt de begeleiderspas aan via de website van het RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coach(es) je op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling te doen van €25,-. Je aanvraag wordt vervolgens door de RDW gecontroleerd. Aanvraag goedgekeurd? Dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op.

STAP 7.

Rijbewijs behalen

Vanaf 17 jaar mag jij het rijexamen gaan afleggen. Vanaf 16.5 jaar mag je met Rijlessen beginnen. Tijdens het rijexamen laat je de examinator zien dat je veilig en zelfstandig kunt rijden en het voertuig beheerst. Perfect hoeft niet. Een goede voorbereiding is al het halve werk.

STAP 8.

Geslaagd?

Je bent nu beginnend bestuurder en klaar om je eerste kilometers te gaan maken. Wanneer je het rijbewijs hebt gehaald kun je autorijden, toch? Nou, het kan in het het begin nog wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties goed in te schatten. Jouw coaches zijn er om je in dit soort situaties te helpen.

STAP 9.

Ga zelfstandig de weg op

Je bent 18 geworden. Vanaf dit moment mag je zonder coach de weg op en heb je dus ook geen begeleiderspas meer nodig.

Reactie plaatsen