Honda Fireblade

Het is zo’n 3 maanden geleden dat ik mijn Honda Fireblade te koop had gezet. Dit is een sportmotor met 150 pk in het blok. Er was in het begin weinig animo via Marktplaats maar toch na 3 weken belde er een man die gelijk die middag wou komen kijken.
Harry Dus ik zet die straaljager buiten zodat er een proefrit gemaakt kan worden. Rond 16.00 uur stopt er een gezinsauto voor mijn deur en er stapt een licht buikende heer uit van rond de 55 in sportkleding (korte broek, t-shirt). Ik dacht eerst dat de beste man de weg kwam vragen maar hij bleek voor de Fireblade te komen.

Harry

De man stelde zich voor als Harry en stond verlekkerd naar de Honda te kijken.Op mijn vraag of hij ook motorkleding bij zich had kreeg ik als antwoord dat hij niet ging rijden wan hij had nog geen rijbewijs… Oooo? “Maar dan is dit wel een pittige motor om mee te beginnen” zei ik tegen Harry. Ja, hij hield wel van pittig was het antwoordt. Toen kwam de vraag: “Waar moet ik allemaal op letten wanneer ik jou motor wil kopen? “. Haha, de ontmoeting werd steeds gekker, de man had geen sikkepit verstand van motoren, vraagt aan mij, de verkoper, waar hij op moet letten.
Maar goed, ik heb e.e.a. uitgelegd en hij vond dat leerzaam en betrouwbaar. Toen ik dacht de sleutels even te pakken om de motor te starten hield hij mij tegen. Hij hoefde de motor niet te horen, hij had al besloten, hij kocht de motor!!! Vreemde snuiter.

Ja ja, tuurlijk kopen, maar hoe wou hij dat dan gaan doen? Want ik wil dan wel een aanbetaling. Nou dat was geen probleem, hij kwam zelf uit Brabant maar had een maatje in Zaandijk waar hij wel even cash kon lenen. En , echt waar, hij stond een uur later met € 2000 voor mijn neus. Prima geregeld en ik wou een overeenkomst gaan maken maar dat vond hij ook niet nodig. “Welnee. ik moet over 4 weken afrijden en ik kom hem daarna halen”. Hij had er alle vertrouwen in dat dit wel goed zat zo. Ik had zijn nr, hij dat van mij, en zo namen we afscheid.

5 weken later zeg ik tegen mijn vriendin, “beetje gek ik had die Harry inmiddels wel aan de lijn verwacht”. Na 7 weken nog niks en ik was een beetje kwijt onder welke naam ik hem nou had opgeslagen. Maar goed, die meld zich wel, toch? En na 9 weken belde zijn vrouw inderdaad.

Beetje de weg kwijt

Ja ze waren een beetje kwijt waar hij nou toch die motor had gekocht, het was wel bij een rijschool, dat wisten ze nog wel. Zucht, niet te geloven dit. Maar je blijft je verbazen. Toen kwam het verzoek of ik ‘m naar een adres in Zaandijk wilde rijden? Harry had namelijk nog steeds geen rijbewijs, geen tijd om te lessen in Brabant. Nou jou om van het gedoe af te zijn heb ik hem daar naartoe gereden en de motor overgeschreven. Klaar zo, dacht ik… Wordt ik 2 weken later om 23.00 gebeld, een hoop woeiwoei op de achtergrond. Ze wisten niet hoe het alarm van de motor uit moest en hij stond al 10 min te krijsen. “Hebben jullie de sleutel al geprobeerd?”. Nee dat niet, maar dat gingen ze nu doen. Hahaha, wat een verhaal zeg.

Via via hoorde ik later dat ze hem 2 weken later alweer hadden verkocht, ik denk niet dat Harry erop heeft gezeten.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]