• Titofstraat 19 -1562 BK Krommenie.
  • 06-11372788
    075-6229340

De autorijles en autorij- proefles

 

Aankondiging

Het is bij de rijschool steeds drukker geworden en ik heb in de afgelopen jaren helaas geen extra rijinstructeur kunnen vinden die de kwaliteit van de rijschool kan waarborgen.

Hierdoor ben ik genoodzaakt, tot mijn spijt, vanaf heden 01-07-2020 te stoppen met het aannemen van nieuwe kandidaten voor autorijles. Op deze manier ontstaat er meer ruimte om de motorrijlessen uit te breiden.
Ik zal de doelgroep die ik heb mee gemaakt in de auto gaan missen, jonge enthousiaste scholieren met een frisse blik op de wereld. Wat ik er dan weer meer voor terug krijg zijn de mensen die het avontuur van het motorrijden willen beleven en gaan toepassen in hun dagelijkse leven. Dus een afscheid van het ene om meer energie in het andere leuke rijbewijs te kunnen steken. Uiteraard wordt het lestraject met de huidige autoleerlingen tot en met het examen gewoon afgewerkt en komen de mensen op de wachtlijst ook nog in aanmerking voor de rijopleiding.

Met vriendelijke groet,
Werner Hollander

Wellicht ten overvloede

Het lestraject met de huidige leerlingen t/m het examen wordt gewoon afgewerkt en komen de mensen op de wachtlijst ook nog in aanmerking voor de rijopleiding bij Auto en Motorrijschool Dutch

lesmatriaal 004 website

De Autorijles

De autorijles heeft uiteraard een opbouw die past bij uw ervaring van dat moment. In eerste instantie zullen we ons concentreren op de eerste vaardigheden die je als autobestuurder nou eenmaal moet hebben. Denk hierbij maar aan het op- en terugschakelen, langzaam rijden, bochten leren doorsturen, scannen van ander verkeer, gevaarsetting etc. Deze eerste vaardigheden doen we op een rustige plaats gevolgd door een stukje rijden op de rustige openbare weg. Deze afwisseling wordt over het algemeen als prettig ervaren om niet in “hetzelfde” te blijven hangen. Zowel voor als na de autorijles worden de les resultaten besproken en op een leskaart bijgehouden.

Startadres voor de auto rijlessen is op een makkelijk bereikbaar instappunt of huisadres.

Wanneer mag het?
2toDrive – Autorijes vanaf 16,5 jaar

16

Theorie- examen

Ben jij 16 jaar of ouder? Dan mag je starten met het halen van je auto theorie- examen.
16,5

Auto rijlessen

Vanaf 165 jaar mag je auto rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen.
17

Auto rij- examen

Vanaf je 17e verjaardag mag je auto rij- examen doen
18

Rijden met je coach

Heb je je auto rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach,
18

Zelfstandig rijden

Vanaf je 18e mag je zelfstandig met de auto de weg op.

Examen aanvragen

Om het examen aan te vragen heeft de rijschool jou toestemming nodig , dit kun jij regelen door een machtiging te verlenen. Dit kun je doen via  -mijncbr.nl-

Auto Theorie

De theorie sets kunt u bij de auto en motor rijschool Dutch aanschaffen om dan d.m.v. thuisstudie het auto theorie examen voor te bereiden. Uiteraard staat het u vrij om mij daar vragen over te stellen tijdens de rijles. Graag zelfs, het vergroot de kans op succes.

Het behaalde auto theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.