Motor rijlessen

<

De intake

Tijdens de intake- of proefles proberen we een inschatting te maken van het aantal uren dat u nodig zult hebben op weg naar het examen. Dit is een eerlijke weergave van uw aanleg en vaardigheden, zodat er ook een goed beeld ontstaat wat de eventuele kosten van de gehele opleiding zullen zijn. De intake duurt 1,5 uur en ziet er als volgt uit: oriëntatie gesprek over uw ervaring en motivatie, uitleg over wat waar zit op de motorfiets, een aantal keren wegrijden en stoppen, dan op een rustig weggedeelte wat versnellinggebruik en dan eventueel al de eerste kleine oefeningen met pylonen. Daarna terug naar de rijschool voor de evaluatie van uw optreden. De kosten van deze proefles zijn € 25

Meteen een proefles bespreken? Neem dan nu contact met de rijschool op.

De rijles

De rijles heeft uiteraard een opbouw die past bij uw ervaring van dat moment. In eerste instantie zullen we ons concentreren op de eerste vaardigheden die je als motorrijder nou eenmaal moet hebben. Denk hierbij maar aan het op- en terugschakelen, langzaam rijden, bochten leren doorsturen etc. Deze eerste vaardigheden doen we op een rustige parkeerplaats gevolgd door een stukje rijden op de rustige openbare weg. Deze afwisseling wordt over het algemeen als prettig ervaren om niet in “hetzelfde” te blijven hangen. Zowel voor als na de les worden de lesresultaten besproken en op een instructiekaart bijgehouden.

Startadres voor de rijlessen is Dr J Mulderstraat 18 in Zaandijk.

Wanneer mag het?

Rijbewijs A1
Vanaf 17 jaar mag er worden gelest en vanaf 18 jaar vinden de examens plaats. Dit rijbewijs is geldig tot 11 kW (125cc) en kan op zijn vroegst verzwaard worden op je 20e jaar. Je kunt er natuurlijk ook zonder wijziging mee blijven rijden. Examen is theorie en praktijkexamens.

Rijbewijs A2
Dit rijbewijs volgt op A1 en kunt u op zijn vroegst op uw 20e halen , dit betreft het rijbewijs tot 35 kW. Met dit rijbewijs mag u na 2 jaar op gaan voor het rijbewijs A. Examen is alleen praktijkexamen. Vanaf de leeftijd van 20 jaar kan direct ingestroomd worden voor het A2 rijbewijs. Examen is dan theorie en praktijkexamens (35KW). Deze regeling is ingegaan op 01-01-2014.

Rijbewijs A
Vanaf 22 jaar mag u examen doen voor het “A onbeperkte rijbewijs”, dit kan alleen wanneer u in het bezit bent van A2. Examen is alleen praktijkexamen.

Vanaf 24 jaar mag u zonder eerder gehaald motorrijbewijs gelijk op voor de “A onbeperkt”. Examen is theorie en praktijkexamens.

Spoedcursus

In zeer korte tijd uw rijbewijs halen kan maar hangt vooral van uzelf af. Het is niet iedereen gegeven dit ook daadwerkelijk te kunnen. Maar er zijn soms logische redenen (werknemer booreiland, militair) om voor dit traject te kiezen. Uiteraard gaan we dan deze uitdaging samen aan om dit plan te doen slagen.

Theorieboeken en motorkleding

De theoriesets kunt u bij de rijschool aanschaffen om dan d.m.v. thuisstudie het examen voor te bereiden. Uiteraard staat het u vrij om mij daar vragen over te stellen tijdens de les. Graag zelfs, het vergroot de kans op succes. Motorkleding is bij de rijschool aanwezig, u zult zelf echter voor hoog schoeisel moeten zorgen (de enkel bedekkend).