Auto rijlessen

De proefles

Tijdens de proefles proberen we een inschatting te maken van het aantal uren dat u nodig zult hebben op weg naar het examen. Dit is een eerlijke weergave van uw aanleg en vaardigheden, zodat er ook een goed beeld ontstaat wat de eventuele kosten van de gehele opleiding zullen zijn. De proefles duurt 1 uur en ziet er als volgt uit: oriëntatie gesprek over uw ervaring en motivatie, uitleg over wat waar zit in de auto, een aantal keren wegrijden en stoppen, dan op een rustig weggedeelte wat versnelling gebruik en dan eventueel al wat kleine stuuroefeningen. Daarna terug naar uw huisadres voor de evaluatie van uw proefles. De kosten van een proefles van 60 min zijn € 25 contant. Besluit u ter plekke om een lespakket te kopen , dan krijgt u de proefles gratis !

Meteen een proefles bespreken? Neem dan nu contact met de rijschool op.

De rijles

De rijles heeft uiteraard een opbouw die past bij uw ervaring van dat moment. In eerste instantie zullen we ons concentreren op de eerste vaardigheden die je als autobestuurder nou eenmaal moet hebben. Denk hierbij maar aan het op- en terugschakelen, langzaam rijden, bochten leren doorsturen, scannen van ander verkeer, gevaarsetting etc. Deze eerste vaardigheden doen we op een rustige plaats gevolgd door een stukje rijden op de rustige openbare weg. Deze afwisseling wordt over het algemeen als prettig ervaren om niet in “hetzelfde” te blijven hangen. Zowel voor als na de les worden de les resultaten besproken en op een leskaart bijgehouden.

lesmatriaal 004 website

Startadres voor de rijlessen is op een makkelijk bereikbaar instappunt of huisadres.

Wanneer mag het?

2toDrive – Autorijes vanaf 16,5 jaar
– Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
– Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen.
– Vanaf je 17e verjaardag mag je rij-examen doen.
– Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach.
– Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Examen aanvragen

Om het examen aan te vragen heeft de rijschool jou toestemming nodig , dit kun jij regelen door een machtiging te verlenen. Dit kun je doen via  -mijncbr.nl-

Theorie

De theorie sets kunt u bij de rijschool aanschaffen om dan d.m.v. thuisstudie het examen voor te bereiden. Uiteraard staat het u vrij om mij daar vragen over te stellen tijdens de les. Graag zelfs, het vergroot de kans op succes.

Het behaalde theorie certificaat is 1,5 jaar geldig.